Skip to content
Haluamme, että sinä nautit työstäsi tai harrastuksestasi , kun sinulla on oikeat välineet.

Rengaskoneen käyttö vaihe vaiheelta

Rengaskoneen käyttö on periaatteessa aika yksinkertaista, mutta kullakin käyttäjällä on aina pikku omia niksejä, kun käyttää sitä omaa konettaan.

Tässä blogissa käyn läpi puoliautomaattisen rengaskoneen käytön vaiheittain, sellaisellahan meistä useimmat työskentelyn aloittavat. Esimerkkinä tällaisesta rengaskoneesta on Hokkaido Tools LT-460 ja Teco 21

Rengaskoneen käyttö vaiheittain

1. Rengastöiden turvavarusteet

Käytä aina turvavarusteita rengastöitä tehdessäsi: suojalasit, kuulosuojaimet, turvakengät ja tarkoituksenmukaiset käsineet sekä työvaatteet. Tutustu huolellisesti käyttämäsi rengaskoneen käyttöohjeeseen. 

Jos teet ensi kertaa rengastöitä, olisi suotavaa, että mukaan tulisi kokenut rengaskoneen käyttäjä, joka voisi opastaa käytännössä työn tekemistä. Tarvittaessa saat meiltä puhelintukea tai voit tulla harjoittelemaan rengaskoneen käyttöä toimitiloihimme. Muista että renkaan asentamisessa on monta vaihetta ja väärät työtavat lisäävät vahinkoriskiä.

2. Renkaanvaihdon työkalut ja tarvikkeet

Tarvitset renkaanvaihdossa seuraavia työkaluja ja tarvikkeita, tarkista, että kaikki on saatavilla:

3. Vanhan renkaan valmistelu rengaskoneella työskentelyyn

Vanha rengas täytyy valmistella ennen varsinaista työskentelyä rengaskoneella.

  • Tarkasta, että asennettava rengas on oikeaa kokoa ja se täyttää muutkin vaadittavat ominaisuudet, kuten nopeusluokitus ja että rengas ei ole liian vanha. Käyttämättömänkin renkaan ominaisuudet heikkenevät varastoinnissa. 
  • Renkaan ja vanteen pesu. Työskentely on jatkossa huomattavasti miellyttävämpää, kun vaihdettava rengas ja vanne on puhdas. Myös tasapainotuksen tulos on tarkka, kun vanne ei ole likainen, samoin liimapainojen kiinnittyminen puhtaaseen pintaan on taattu. Rengasliikkeet käyttävät rengaspesureita, niitä on sekä lämpimällä että kylmällä vedellä toimivia.

  • Vanhojen painojen poisto, poista myös mahdolliset liimajäänteet liimapainoista.

  • Ilman poisto renkaasta poistamalla sielu rengasventtiilistä, varo silmiäsi ja kovaa ääntä, muista suojavarusteet
  1.  

4. Renkaan vienti rengaskoneelle

Rengas viedään vihdoin rengaskoneelle. Kun kaikki ilmat ovat tulleet ulos venttiilistä, laitetaan rengas tukevasti päin rengaskoneen oikealla puolella olevaa kumista suojaa ja painetaan palteen irrottimen lapiolla rengasta vanteen reunassa siten, että renkaan reuna painuu sisemmälle vanteeseen. Lapio asetetaan renkaan kylkeen lähelle vanteen reunaa, mutta ei niin, että se koskisi vannetta ja naarmuttaisi sitä. Palteenirrotusliike aktivoidaan jalkapolkimella.

Varo sellaisia rengasventtiilejä, jotka ovat samalla TPMS-antureita. Ne vahingoittuvat helposti ja ovat melko hintavia hankkia ja ohjelmoida. Sitten pyöräytetään rengasta neljännneskierros ja painataan uudestaan ja taas pyöräytetään ja painetaan. Suurin piirtein nyt pitäisi palteen olla irti vanteen reunasta koko reunan matkalta.

Tire Pressure Monitoring System Sensor

Sitten voidaan pyöräyttää rengas ympäri ja painetaan toiseltakin puolelta rengas irti vanteesta samoin tavoin. Joskus on hyväksi, että vannerasvaa sujautetaan vanteen sisäpintaan samalla kun lapio on syvällä, se helpottaa vaikeimpien renkaiden palteenirrotusta. Vanteissa ja renkaissa on isoja eroja, jotkut ovat tiukkoja jotkut äärimmäisen helppoja irrottaa. Toivottavasti aloittelijalle osuu ensin kohdalle niitä helppoja ja niin rutiini kasvaa.

Motorcycle Tire Bead

Kuvassa moottoripyörän renkaan palteen irroitusta

5. Vanteen kiinnitys pyöröpöytään

Seuraavaksi vanne kiinnitetään rengaskoneen pyöröpöytään.

Peltivanne kiinnitetään ns. sisäpuolisella kiinnityksellä, koska siihen ei helposti tule esteettisiä maalivaurioita. Kynnet ajetaan polkimella pienimpään sisäasemaan, nostetaan vanne pöydälle ja sitten poljetaan kynsien liikutuspoljinta, jolloin kynnet lähtevät ulospäin ja lukitsevat vanteen tiukasti paikoilleen

Alumiinivanne kiinnitetään ulkopuolisella kiinnityksellä. Tämä on hiukan vaativampi kiinnitystapa aloittelijalle. Nyt ajetaan kynnet ensin uloimpaan ulkoasentoon. Sitten nostetaan vanne pyöröpöydälle niin, että rengas kannattelee kynsien päällä vannetta. Sitten painetaan poljinta, kynnet liikkuvat samaa tahtia kohti keskustaa. Vannetta pitää painaa samanaikaisesti ja varmistaa, että kaikki kynnet ottavat kiinni alumiinivanteen reunasta. Tämä voi harjoitella, vaikka vanhalla teräsvanteella ja siten hakea varmuutta sujuvaan kiinnittämiseen.

6. Asennuspään säätö

Seuraavaksi säädetään asennuspää siten, että se lähes koskettaa vanteen pintaa. Huomioi, ettei sitä kuitenkaan kosketa, jotta vanne ei naarmuunnu. 

Position Demounting Mounting Tire

7. Renkaan reunojen nosto vanteen reunan yli

Tämän jälkeen rengasraudalla nostetaan renkaan reuna asennuspään avulla ylös vanteen reunan yli. Sitten pyöritetään jalkapolkimen käskyllä rengasta varovasti myötäpäivään. Vaikka pikku nykäyksin, jotta renkaan reuna pysyy koko ajan vanteen yläpuolella. Varo samalla TPMS venttiilejä. Ja lopulta koko renkaan yläreuna on vanteen reunan yläpuolella. Onneksi olkoon ensimmäisestä onnistumisesta.

Tire Tool

Tire Changer Tool

Tämän jälkeen pitää vielä nostaa renkaan alareunakin pois vanteelta. Periaatteessa samoin kuin yläreunakin. Rengasta joutuu hieman nostamaan, jotta sen saa nostettua asennuspään päälle.

8. Asennettavan renkaan valmistelu asennukseen

Asennettava rengas pitää nyt valmistella asennukseen. Sen reunat on rasvattava asennuksen helpottamiseksi. Sitten renkaasta pitää selvittää, että onko sille määrätty pyörimissuunta tai onko ulko- ja sisäreuna määritelty. Nämä pitää huomioida aina rengasasennuksissa.

9. Rengasventtiilien uusiminen renkaiden asennuksen yhteydessä

Hyvän käytännön mukaan uusitaan rengasventtiilit aina uusien renkaiden asennuksen yhteydessä. Pidä varastossa aina usean mittaisia venttiileitä, jotta voit laittaa aina uudet sopivat venttiilit.

Vanhan venttiilin saa helpoiten pois, kun puukolla poistaa vanteen sisäpuolella olen sienimäisen patin. Ennen kuin asennat uuden venttiilin, tarkasta, että venttiilin reikä on virheetön. Jos se on kovin ruosteinen tai muuten vaurioitunut, pitää se saada ensin kuntoon, muuten seurauksena on mahdollinen vuotokohta. Uusi venttiili vedetään venttiilin vetotyökalulla paikoilleen sisältä ulospäin.

Valve Stem

10. Renkaan alareunan laitto rengaskoneeseen

Rengas laitetaan rengaskoneeseen, käännä ensi puomi sivuun oikealle, laita sitten rengas vanteen päälle siten, että saat laitettua asennuspään vanteen kylkeen parin millin päähän. Seuraavaksi laita renkaan alapuolinen reuna asennuspään päälle siten, että se menee vinosti alaspäin asennuspään yli ja itsesi puoleinen reuna on alempana. Nyt pyöräytä konetta samalla rengasta käsin auttaen ja alareuna menee yleensä hyvin helposti vanteen yläreunan yli.


Mounting Top Bead

Tire Mounting

11. Renkaan yläreunan laitto rengaskoneeseen

Renkaan yläreuna on periaatteessa samoin tavoin asennetavissa, mutta vaatii huomattavasti enemmän huomiotasi.

Laita renkaan yläreuna vinosti asennuspään yli siten, että sinun itsesi puoleinen reuna on alempana. Nyt pyöritä pöytää varovasti napsuttelemalla eteenpäin, renkaan reunan sinun puolellasi pitää koko ajan pysyä painumassa alas.

Kun olet saanut renkaan menemään vanteen alle noin 10 cm, suosittelen käytettäväksi palteen painajaa, jousikiristeistä tai ruuvattavaa. Sen avulla saat renkaan reunan pysymään koko ajanasennuspään vastakkaisella puolella vanteen keskiosalla, sillä muuten ei rengas sovi menemään kokonaan vanteen reunan yli.

Kun sitten pyörität eteenpäin, tee se varovasti, jotta et kiristä renkaan reunaa liikaa. Rengaskone kyllä jaksaa vääntää tässä vaiheessa, vaikka renkaan rikki. Tarvittaessa auta rengasraudalla renkaan reunaa pysymään vanteen keskellä. Jotkut käyttävät jopa kahta palteen pidintä.

12. Huomioi TPMS-venttiilit

Muista aina varoa TPMS-venttiilejä, sillä ne hajoavat helposti.

13. Renkaan täyttö

Nyt rengas on vanteella ja se pitää täyttää. Jos asennuksessa on alumiinivanteet ulkopuolisella kiinnityksellä, niin irrota ennen täyttöä kynnet vanteesta, mutta vanteen voit toki jättää pyöröpöydälle.

Täytä rengas ensin ilman venttiilin sielua ylipaineeseen, jotta rengas nousee varmasti joka paikasta vanteelle. Ota sitten esille venttiilin sielu ja kiinnitä se sielun vääntimeen, irrota täyttöletku ja laita sielu ripeästi paikalleen. Ja lopuksi säädä ilmapaine oikeaksi.