Skip to content
Haluamme, että sinä nautit työstäsi tai harrastuksestasi , kun sinulla on oikeat välineet.

Manuaalinen rengaskone eli käsikäyttöinen rengaskone

Manuaalinen rengaskone eli käsikäyttöinen rengaskone on tänä päivänä harvinaisuus, niitä on saatavissa joistakin nettikaupoista. Laite on halpa, hintaluokka 100€, se koostuu muutamasta putkenpätkästä ja lattaraudasta.

Täysin käsikäyttöinen eli manuaalinen rengaskone on ainoastaan ns. hätäapukone. Onhan sillä helpompi laittaa rengas vanteelle kuin pelkillä rengasraudoilla.

Portable-Manual-Tire-Changer-RWS-3TC-Bead-Breaker-Ranger

Kokeilin itse manuaalista rengaskonetta

Myymme normaaleja rengas- ja tasapainotuskoneita, mutta halusin saada kokemusta myös manuaaliversiosta, ja halusin saada selville, onko tällainen laite varteenotettava kilpailija pieneen käyttöön esimerkiksi Hokkaido Toolsin edullisimmalle mallille. Jotkut asiakkaamme joskus kyselevät, että onko näistä käsikäyttöisistä laitteista mihinkään. No ei muuta kuin tuumasta toimeen: ostin kokeeksi manuaalisen rengaskoneen, jotta saisin käsityksen, mihin sillä pystyy. Vaihdoin 14 tuuman 70 profiilin Huyndain renkaat. Sain kyllä homman tehtyä, hiki tuli ja aikaa meni. Jälkikäteen ajatellen vannerasvaa olisi pitänyt käyttää enemmän. En saanut renkaita rikki, niin tiedän jokusilla käyneen. Vaikeinta oli palteen irrottaminen vanteelta, renkaat kun olivat Getzin alkuperäkumit ja ottaneet tosi tiukkaan kiinni teräsvanteeseen. Rengaskoneen pulttasin kiinni tukevaan kuormalavaan, mutta ei se silti tahtonut pysyä paikallaan.

Manuaalisen rengaskoneen kaveriksi tarvitaan joku konsti, millä saadaan renkaat tasapainoon, ilman tasapainotusta tärinät ovat tietysti tuurista kiinni. Kokeeksi lähdin Huyndailla koeajolle ilman tasapainotusta ja meni mukavasti 70 kmh:n asti, sen lujempaa ei viitsinyt ajaa, vaarana paikkojen irtoaminen hampaista.

Tasapainotus, miten se sitten tehdään manuaalisesti?

Kun nyt sitten halpalinjalle oli lähdetty, niin kaivoin esiin nettikaupasta staattiseen painopisteeseen perustuvan tasapainotuslaitteen. Hinta kuitenkin karkasi niin kalliiksi, ettei sitä tullut koskaan hankittua ja nöyränä tasapainotin Getzin kumit Hokkaido Toolisin CB-850:llä.

Manuaalinen rengaskone meni myyntiin

Niin ja mitä tapahtui manuaaliselle rengaskoneelle: myin eteenpäin suurin piirtein pullakahvin hinnalla ja olin kokemusta rikkaampi ja nyt voin asiakkaillemme kertoa omakohtaiset kokemukset.

Video manuaalisen rengaskoneen käytöstä

Hain esille Youtubesta videon, jossa esitellään manuaalisen eli käsikäyttöisen rengaskoneen työvaiheita.