Skip to content
Haluamme, että sinä nautit työstäsi tai harrastuksestasi , kun sinulla on oikeat välineet.

Lisää Tilaa autotalliin - auton säilytysnostin

Jossain vaiheessa kaikki haluavat lisää tilaa autotalliin. Harrasteautojen kanssa puuhailu on suosittua, mutta missä säilyttää autoa talven yli, silloin kun kadut ja tiet ovat märkiä, lumisia ja suolan sohjoisia. Jos tallissasi on korkeutta runsaat kolme metriä, niin helppo ratkaisu on auton säilytysnostin.

Pohjois-Amerikassa on säilytysnostin erittäin suosittu autoharrastajien piirissä. Suomessa asia on vielä kohtalaisen harvinainen mutta tarvetta näille nostimille on täälläkin enemmän ja enemmän.

T400[1]

Millaiseen talliin voi asentaa säilytysnostimen? Mitä muita asioita pitää huomioida nostimen hankinnassa?

 • tallin korkeus pitäisi olla minimissään hieman yli kolme metriä, koska autoja säilytetään päällekkäin. Kaksi ajoneuvoa toistensa päällä olevan nostimen pystytolpat ovat alle kolme metriä korkeat, tarkka vaade tilan korkeudelle riippuu myös säilytettävien autojen korkeudesta, matalat Porschet eivät tarvitse niin paljon korkeutta kuin jenkki Pick-Upit. Eli korkeusvaade pitää miettiä tapauskohtaisesti.

 • lattian tulee olla riittävän kantava betonilattia. Keveimpiä nostimia ei tarvitse pultata lattiaan, joten niiden suhteen ei tarvitse olla huolissaan lattialämmityskaapelien tai -putkien vahingoittumisesta kiila-ankkureiden takia. Kolme autoa päällekkäin varastoiva nostin pitää kiinnittää lattiaan, koska se on niin korkea.

 • auton säilytysnostin, voiko sitä liikutella? Kevyempiä kaksikerroksisia nostimia voi tyhjänä liikutella mukana seuraavilla siirtopyörillä, mutta jos kyydissä on jo auto, niin silloin ei siirtely onnistu
 • Pitääkö tilan olla lämmin? Tallin ei tarvitse olla lämmitettävä, mutta säilytysnostimet eivät ole suunniteltuja ulkokäyttöön. Kuiva kylmä tila on täysin riittävä. Hydrauliöljy kannattaa kylmässä tilassa olevaan auton säilytysnostimeen valita paremmin kylmässäkin notkeana pysyvä tyyppi nr 32.
 • Voiko auton säilytysnostinta käyttää korjaamotoiminnassa olevien nelipilarinostimien tapaan autoremonteissa? Pikku korjauksia nosturilla voi toki tehdä, mutta sitä ei ole tehty jatkuvaan korjauskäyttöön toistuvine ylös-alas-laskuineen.
 • Mikä on auton säilytysnostimen toimintaperiaate: Nostoliike saadaan aikaan toisen ajosillan alla olevalla vaakaan asennetulla hydrauliikkasylinterillä, jonka liike välitetään monisäikeisillä erimittaisilla teräsvaijereilla pystytolppiin. Hydraulisylinteri liikkuu sähkömoottorin pyörittämän hydrauliikkapumpun voimin. 
 • Tarvitaanko autotallissa voimavirtaa 400V? Hydrauliikkapumppua pyörittävä sähkömoottori toimii yleensä valovirralla 240 V, joten erillistä voimavirtapistoketta ei tarvita.
 • Paineilma, tarvitaanko sitä? Yleisemmissä, pienissä säilytysnostimissa ei tarvita paineilmaa turvalukkojen avaamiseen.
 • Turvallisuus on tärkeä asia, kun painavia autoja nostetaan lattialta. Säilytysnostimissa on mekaaninen lukitus, kun auto on säilytyksessä. Auto ei siis ole hydrauliikan varassa, vaan se on tukevasti mekaanisesti lukittu säilytyskorkeuteen. Laitteiden tulee täyttää EU-direktiivien vaatimukset, joissa määritettään seikkaperäisesti eri ominaisuudet.
 • Voiko nostimen asentaa itse? Laitteen mukana tulee käyttö- ja asennusohje. Itse asentamiselle ei periaatteessa ole estettä, mutta koska laitteen turvaominaisuudet voivat olla poissa käytöstä, jos asennus tehdään vastoin ohjeita virheellisesti, tulee asennukseen kiinnittää eritystä huomiota. Tarvittaessa voivat eri puolella Suomea toimivat tarkastusyritykset tehdä nostimeen käyttöönottotarkastuksen ja vuositarkastukset.

   

  auton säilytysnostimien malleja

 • Yleisin nostin on kaksipilarinen kahden auton nostin
 • Jos on tarvetta neljän auton säilytykseen, löytyy leveä kahta autoa päällekkäin varastoiva malli 
 • Jos tila on riittävän korkea, löytyy vielä malli, jossa voi säilyttää kolmea autoa päällekkäin
Hokkaido-Tools-T300-kuva[1]

 • Voiko tavallista autonostinta käyttää autojen säilytykseen?

 • Tavallistakin autonostinta voi hyvinkin käyttää auton pitkäaikaissäilytykseen, vaikka se ei siihen ole alun perin suunniteltukaan. Olemme itse säilyttäneet harrasteautoa talven yli menestyksekkäästi kaksipilarinostimella ylös nostettuna toisen auton päällä

T200

Mistä saan lisätietoa autonostimista?


 • Saadaksesi lisätietoa autonostimista, kannattaa lueskella blogikirjoituksemme eri nostimien ominaisuuksista.

 

Tästä verkkokauppaan