Skip to content
Haluamme, että sinä nautit työstäsi tai harrastuksestasi , kun sinulla on oikeat välineet.

Apua kaksipilarinostimen valintaan ja asennuspaikan vaatimukset

Ensimmäisenä valintaan liittyvänä asiana kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, että mitä ollaan nostelemassa, henkilöautoja, pakettiautoja, maastureita vai raskaampaa kalustoa. Jos nostettavissa autoissa on runko, niin nostaminen on erilaista kuin itsekantavan korin nostaminen.

Itsekantavan korin autot nostetaan yleensä helmoissa olevista tunkkauspisteistä, silloin on eduksi, että lyhyemmät (kolmiosaiset) nostovarret ovat eteenpäin ja pidemmät kaksiosaiset taaksepäin. Tämä jos autoa nostetaan niin, että nokka edellä ajetaan nosturille. Useimmat vain henkilöautoja nostavat hankkivat tästä syystä sellaisen nosturin, jossa toinen käpäläpari on kolmiosainen.

Rungollisten tai sen tyylisesti valmistettujen autojen nostoon käy aivan hyvin vain kaksiosaisilla käpälillä varustetut nosturit. Kaksipilarinostimiin on saatava käpälien korotuspaloja. Nämä on tarkoitettu rungollisten autojen nostoon. Ne estävät nostovarren osumista auton kylkipeltiin.

Hokkaido Tools kaksipilarinosturi

Asennuspaikka kaksipilarinostimelle

Betonilattia

Jos kaksipilarinosturi asennetaan ilman erillistä betonista perustusta, tulee lattian olla riittävän vahva ottaakseen vastaan noston aiheuttaman väännön kiinnityspultteihin. Lattian tulee olla vähintään 15–20 cm vahva ja betonin lujuuden tulee olla riittävä ja kunnolla raudoitettu. Hokkaido Tools nosturin pystypalkit kiinnitetään lattiaan kiilapulteilla, joille pitää porata 18 mm reikä. Reiän syvyys on minimissään noin 15 cm

Jos olet epävarma lattiasta, niin parempaa tietoa voi hakea rakennuspiirustuksista ja koeporauksella.

Jos teet uudisrakennusta, niin silloin kannattaa valmistella tulevat nosturien paikat etukäteen vahvennetulla rakenteella.

Huonetilan korkeus

Kaksipilarinostimia on kahta eri perustyyppiä: 1. lattiavapaa malli ja 2. lattialla suojuksen alla kulkevat turvavaijerit ja hydrauliletku.

Lattiavapaa malli tarvitsee korkeamman huonetilan, yleisemmin noin 3,6–4,0. Lattiavapaassa mallissa pystypalkkeja yhdistää ylhäällä oleva vaakapalkki, johon on vielä liitetty rajakytkimellä varustettu törmäyssuoja, joka on yleisemmin noin 3,5 m korkeudessa. Tämä rajoittaa korkeiden asunto- ja pakettiautojen nostokorkeutta. Mutta toisaalta lattia pysyy suorana eikä siihen tule ylimääräisiä hyppyreitä.

Malli, jossa vaijerit kulkevat lattian kautta on edullisin kaksipilarinosturityyppi. Sen hyvänä puolena on, että korkeassa tilassa nosto voidaan tehdä nosturin sallimaan maksimikorkeuteen korkeillekin autoille. Ja toisaalta se voidaan asentaa myös matalampiin, alle kolmen metrin huonekorkeuden tiloihin.

Asennuspaikka valittaessa tulee vielä ottaa huomioon valaistus ja mahdolliset putkistot. Huomaa myös, että tallien mahdolliset nosto-ovet madaltavat käytettävissä olevaa huonekorkeutta.

Lattialämpö

Nykyaikaisissa korjaamotiloissa on usein lattialämmitys. Useimmin löytyy LVI-piirustukset, joista ilmenee putkien tai kaapeleiden sijainti. Jos näin ei ole, voidaan paikat määrittää lämpökameran avulla. Lämpökameraa voi vuokrata esimerkiksi Torin kautta.

Tästä linkistä saat yleistä tietoa nostimen valintaan.