Skip to content
Haluamme, että sinä nautit työstäsi tai harrastuksestasi , kun sinulla on oikeat välineet.

Rengasliikkeen perustaminen

Oman rengasliikkeen perustaminen kiehtoo monia yrittäjäksi aikovia. Olen tähän artikkeliin kerännyt monipuolista tietoa siitä, että mitä asioita tulisi huomioida.

Rengasliikkeen sijainti

On vanha sanonta, että vetävä sijainti on kaikkein tärkein ensivalinta uutta liikettä perustettaessa. Tutkaile tiloja, joiden läheisyydessä jo on rengasliikeitä, jotka ovat teiden risteyksissä tai jotka ovat moottoriteiden ramppien lähellä. Vaihtoehtoisesti etsi väestokeskittymä, josta on pitkä matka rengasliikkeisiin.
 
Aloittavalle yritykselle tilan kuukausivuokra on iso kustannus, älä maksa liikaa äläkä ota alkuun liian suuria tiloja. Koeta neuvotella edullisempaa vuokraa ensimmäisille kuukausille, jolloin sinulle on todennäköisesti vielä vähän asiakkaita.


Tarvittavat koneet ja laitteet

Alkuun ei kannata hankkia kaikkein kalleimpia laitteita, vaan hankkia suhteellisen yksinkertaiset peruslaitteet. Kun kokemusta sitten kertyy, niin voi hankkia viimeisen mallin monipuoliset laitteet ja jättää vanhat koneen varalle.
 
Rengaspesuri on kallein yksittäinen laite, se on kuitenkin Suomen olosuhteissa lähes välttämätön. Alkuun voi ehkä yrittää painepesurilla tehtävää ulkopesua, mutta se on aika märkää ja kylmää hommaa pitkän päälle.
 
Tarvitset alkuun rengasliikkeeseesi ainakin seuraavat laitteet:
  • rengaskone
  • tasapainotuskon
  • matalanostin
  • kompressor
  • rengaspesuri
Lisäksi rengastöiden suorittamiseksi tarvitset rengasliikeessä tarvikkeita ja pientyökaluja.
 


Sesongit

Rengasbisnes on valitettavasti kausiluontoista. Neljä kuukautta vuodesta on kiire ja sitten varsinkin talviaikaan on hiljaista. Oman kokemuksen perusteella kesä on paljon talvea vilkkaampi.
 
Hiljaisiin sesonkeihin kannattaa miettiä täydentäviä liiketoimia, keksiä sellaista palvelua ja myynti, joka sopisi hyvin lisätienestiksi. Kannataa lähteä liikkeelle askel askeleelta, ensin pitäytyä rengashommissa ja sitten laajentaa lisätöihin.

Hiljaisiin sesonkeihin voisi ajatella esimerkiksi seuraavia töitä:
  • pyöränsuuntaukset, meiltä saa nelipilarinostimet ja suuntauslaitteet tilauksesta
  • auton moottorien optimointi, siihen meiltä löytyy toimintamalli
  • niin sanottu Carbon Cleaning auton moottorille ja hiukkasloukoille, tähän saa meiltä lisätietoa

Uuden yrityksen aloittaminen

Uuden yrittäjän kannattaa hankkia mahdollisimman paljon tietoa eri yritysmuodoista, rahoitusmahdollisuuksista, kirjanpidosta jne. Ensimetri-toiminta antaa valmiuksia yrittäjäksi ryhtyvälle. Tässä linkki https://www.ensimetri.fi/